Slot beoordeelt eerste seizoenshelft: "Gevoelsmatig een kleine voldoende"

Slot beoordeelt eerste seizoenshelft: "Gevoelsmatig een kleine voldoende"

Feyenoord sluit de eerste seizoenshelft woensdagavond bij de start van het bekeravontuur af tegen FC Utrecht. De Rotterdammers staan halverwege de Eredivisie op de tweede plaats en overwinteren ook in Europa, waar AS Roma is geloot in de tussenronde. Het is dan ook een mooi moment om met Arne Slot te kijken hoe het eerste deel is verlopen.

De trainer blikt eerst kort vooruit op het duel tegen FC Utrecht. "Ik denk dat wij niet 'gewoon' even gaan winnen, omdat over het algemeen bij ons niks 'gewoon' is. Alhoewel we best wel wat wedstrijden met ruime cijfers gewonnen hebben. Maar wat vooral blijft hangen is dat we tien punten achterstaan op nummer twee PSV en dat dat gewoon een heel vervelend gevoel met zich meebrengt. Dus dat is de realiteit." Welk cijfer de eerste seizoenshelft van Feyenoord krijgt? "Gevoelsmatig is het een kleine voldoende, maar dat heeft er ook mee te maken dat PSV een heel hoog cijfer haalt."

De trainer van Feyenoord heeft het vaak over dat de statistieken van de Rotterdammers ten opzichte van vorige jaren gewoon erg goed zijn in de competitie. Maar zijn die statistieken nog wel hetzelfde waard als de andere teams een stuk minder spelen? "Deze analyse had ik eerder deze week zelf ook al gemaakt, maar ik had gehoopt dat niemand zo slim was om dat vervolgens te zeggen", geeft Slot de complimenten aan Valentijn Driessen die de beste vragen op de persconferentie stelde. "Daar heb ik dan, uiteraard, toch wel iets op in te brengen. Als je heel veel punten haalt, is het moeilijk om heel veel punten meer te halen. Dus vorig jaar hadden we al veel punten, maar wat PSV doet kan je bijna van niemand verwachten, dat is zo uniek."

"Ik denk dat het normaal is dat elke ploeg een paar punten verliest in een seizoen", vervolgt Slot zijn verhaal. "Als PSV dat had gedaan, dan hadden wij nu vier of vijf punten van ze gestaan. Dan had ik daar misschien nog niet tevreden mee geweest, maar ik denk niet dat je van ons kan verwachten dat wij tien punten meer zouden hebben dan vorig seizoen. Ik had inderdaad wel de analyse gemaakt dat ook AZ en Twente meer punten hebben dan vorig jaar."

Winterstop
Net als in voorgaande seizoenen lijken bij Feyenoord in deze periode wedstrijden iets lastiger over de streep te worden getrokken. Dit kan natuurlijk te maken hebben met de speelstijl van Arne Slot en de bijbehorende intensiteit. "Dat is interessant, want ik word niet vaak verrast met een gedachtegang, omdat ik vaak zelf ook wel over dingen nadenk. Maar inderdaad, uitgeschakeld twee jaar geleden tegen Twente in deze fase en vorig jaar heel moeilijk gehad tegen NEC. Dat is wel één van de redenen dat je in Celtic gezien hebt wat je gezien hebt. Dat ik daar Wieffer en Trauner niet opstelde en Stengs, Timber en Paixão al vroeg naar de kant haalde. Om die nood toch enigszins te managen. Want ik denk bij sommige spelers wel te zien dat het pittige vier tot zes maanden zijn geweest."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties