Smal noemt gedroomde tegenstander in Champions League: "Een jongensdroom"

De eerste maanden van Gijs Smal bij Feyenoord begonnen lastig met een blessure, maar inmiddels voelt hij zich helemaal thuis in Rotterdam. Afgelopen zondag maakte hij zijn officiële debuut en nu is hij voor Feyenoord media ook op ‘City Trip’ geweest om de stad nog beter te leren kennen.

"Toen de competitie klaar was ging ik meteen over en ben ik ook direct verhuisd", begint Smal het interview na enkele korte vragen. "Ik vind het een leuke stad. De kleine moest nog geboren worden, dus die is nu al een echte Rotterdammer. Dat is alleen maar leuk. Het is een mooie club, dus dan maakt de omgeving al minder uit."

Het opbouwen van een band met zijn teamgenoten verliep even wat moeizamer, maar is inmiddels ook helemaal gelukt. "Ik raakte al vrij snel geblesseerd, dus ik heb niet met die jongens getraind. Dan is het altijd wel anders, want op het veld leer je elkaar het beste kennen. Daar bouw je een band met elkaar op en ik geniet nu ook wel volop als ik met die jongens mee mag trainen."

Debuut

Tegen PEC Zwolle maakte Smal zijn eerste officiële minuten in het shirt van Feyenoord. "Langer dan ik had verwacht eigenlijk. Het lag natuurlijk ook wel een beetje aan de wedstrijd. Dan kan je jongens minuten geven die terugkomen van blessures of jongens die het verdienen. Ik was deze week de gelukkige. Het was apart omdat ik nog nooit met deze jongens heb gevoetbald. Nu is het ook voornamelijk Engels, terwijl ik Nederlands gewend was."

"Op de training heb ik ook veel gekeken naar hoe jongens spelen, vooral aan de linkerkant. Omdat ik die jongens al een beetje ken is dat vrij soepel gegaan. Aankomend weekend is tegen Sparta en daarna is de Klassieker. Het zijn mooie weken en wedstrijden om naar uit te kijken. De sfeer is fantastisch en allemaal iets groter. De Kuip is altijd een speciaal stadion om naartoe te gaan."

Champions League

"Ik ben wel hierheen gekomen om het kampioenschap te ervaren", vertelt Smal stellig. Toch kijkt hij ook heel erg uit naar zijn debuut in de Champions League. "Dat is toch wel een jongensdroom. Real Madrid, en dan het liefst uit met dat sterrenteam. Of een AC Milan-uit in San Siro, dat is wel echt stadion waar je vroeger op vakantie even op bezoek ging. Als je daar nu zou mogen voetballen, maakt het wel een speciaal gevoel in je los."

Lees meer over
Gijs Smal
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties