Stengs blikt terug: "Iedereen was blij om me te zien"

Calvin Stengs had een roerige week niet beter kunnen afsluiten. Nadat er veel werd gezegd en geschreven over zijn afgeketste transfer naar Charlotte FC, liet de Feyenoorder zijn voeten spreken met 1 goal en 2 assists in de met 1-5 gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle.

"Ik heb veel moeten praten ja", lachte Stengs voor de camera van Feyenoord ONE. "Maar ik heb mijn zegje gedaan. Toen ik deze week terug het gebouw in liep, was iedereen blij om me te zien - blij dat ik niet weg was. Dat geeft mij een goed gevoel, dat ik belangrijk ben en waardering krijg."

Voeten laten spreken

Dat gevoel kreeg hij ook van de supporters. "Bedankt voor de steun", begon hij dan ook. "Uiteindelijk moet ik mijn voeten laten spreken en dat is gisteren gelukt. Ik hoop dat de komende weken hetzelfde zullen zijn, dat ik weer belangrijk kan zijn voor het team. Daarvoor ben ik hier en daar gaan we voor."

Hoe zijn afgelopen week eruit zag? "Eerst moest ik op de trainingen weer laten zien wat ik kan en zorgen dat ik mocht gaan spelen, want de vorige wedstrijd speelde ik niet. De trainer liet me starten, dus dan wil je dat uitbetalen. Ik was de hele week getergd om iets te laten zien, ook omdat veel mensen dingen over me zeiden."

Lees ook

Goal en assists

Extra mooi is het dat Stengs ook nog belangrijk was met een prachtige treffer. "Igor legde de bal goed terug. Misschien iets te hard, maar juist daardoor kon ik 'm meer effect meegeven en draaide de bal uiteindelijk mooi binnen. Ik was er blij mee."

Daar kwamen zijn twee assists nog bij; de eerste uit een vrije trap. "Standaardsituaties zijn belangrijk. Ik had al contact met Dávid dat hij de bal daar wilde hebben, dus het was mooi dat 'ie daar ook viel. De ander was een goede connectie met Santi, die goed aanvoelde wanneer hij zijn loopactie moest maken. In de eerste helft gebeurde dat ook een paar keer, toen mislukte het net. Dan is het lekker als 'ie in de tweede helft wel goed valt."

3-4-3 én 4-3-3

Tot slot was de vraag hoe Stengs aankijkt tegen de veelbesproken speelwijze onder Brian Priske, die tegen PEC Zwolle voor het eerst voor een 4-3-3-formatie koos. "Het is alleen maar goed als we meerdere systemen kunnen spelen", oordeelde hij. "Gisteren ging het goed in 4-3-3, maar tegen PSV ging 3-4-3 bij vlagen ook echt goed. Uiteindelijk is het aan de trainer om te beslissen welke wedstrijd om welke formatie vraagt. Dan gaan wij als spelers keihard aan de slag om dat goed uit te voeren."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen