"Uiteindelijk maakt hij de verkeerde beslissing en worden wij gestraft"

"Uiteindelijk maakt hij de verkeerde beslissing en worden wij gestraft"

Met pijn en moeite heeft Feyenoord het record van 26 ongeslagen wedstrijden in de competitie weten te evenaren. Toch is het record niet het eerste waar men over zal spreken, want het elftal van Brian Priske speelde een erg zwakke wedstrijd en er werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen NEC. Aanstaande woensdag staat de volgende grote uitdaging voor de deur: een uitwedstrijd tegen Girona FC.

"Ik denk dat we een goede eerste helft hebben gespeeld", trapt Brian Priske af in gesprek met ESPN. "We creëerden een aantal goede kansen voor Ueda, maar we moeten meer halen uit onze aanvallende acties. De tegengoal mag natuurlijk nooit vallen." Direct spreekt de trainer verder over het tegendoelpunt. "Ik denk dat er wel werd gesproken richting Beelen, maar uiteindelijk maakt hij de verkeerde beslissing en worden wij gestraft. Dat is heel ongelukkig, want ik denk dat we een goede eerste helft speelden."

In het laatste deel van het spel ging er ook in de eerste helft wel iets mis. "We moeten meer halen uit het balbezit en het goede positiespel. Tuurlijk ben ik teleurgesteld in de tweede helft, want we hadden verwacht dat we ons spel konden voortzetten. We moesten de structuur behouden en het geduld vasthouden. We begonnen direct niet goed met een aantal kansen tegen. We gaven ze het gevoel dat ze gevaar konden stichten en dat zorgde direct voor onzorgvuldigheid bij ons. Het werd te chaotisch op bepaalde momenten."

Priske wil zijn spelers wel een compliment geven wegens het feit dat Feyenoord de gelijkmaker nog eruit wist te slepen. Of de trainer zich zorgen maakt na vier keer een gelijkspel tegen geen ijzersterke tegenstanders? "Natuurlijk wil ik, net als de rest van het team, graag de wedstrijden winnen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld als we geen resultaat behalen. Te somber zijn helpt echter helemaal niks. De wedstrijd is voorbij en we moeten de positieve dingen bekijken en de jongens helpen. Zoals je vandaag kon zien, was de eerste helft goed."

Volgens Priske heeft er in de afgelopen weken niemand vanuit Feyenoord over een nieuw kampioenschap gesproken. "We willen concurreren in de top twee. Deze wedstrijden veranderen daar niks in. Of het realistisch is weet ik niet. Er zijn nog veel wedstrijden te gaan in de competitie, dus we moeten doorgaan. We moeten ons werk doen. We proberen een sterke fundatie te bouwen en dat kost helaas tijd die we niet hebben. Het is een kwestie van vertrouwen, daar hadden we het vorig weekend ook over."

Lees meer over
Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties