Van Basten maakt statement: "Gewoon stoppen met betaald voetbal"

Van Basten maakt statement: "Gewoon stoppen met betaald voetbal"

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord levert vanuit diverse media dezelfde reactie op: belachelijk wat de supporters van de Amsterdammers hebben gedaan. Toch doet Marco van Basten er tijdens de voorbeschouwing op de wedstrijd tussen Atlético Madrid en Real Madrid een schepje bovenop. De oud-Ajacied is woedend.

"Je vraagt je eigenlijk af wat er is gebeurt en wat het voor nut heeft", begint Van Basten nog enigszins rustig in de uitzending van Ziggo Sport. "Uiteindelijk is dit het allerslechtste scenario wat je kan bedenken, want hier schiet niemand wat mee op. Je zou bijna zeggen, je stopt met het betaald voetbal in Nederland. Het is elke keer wat. Dan zeggen ze dat weer op de tribune, of dan gooien ze weer daar. Dit was een bewuste actie, er werd bewust gewoon vuurwerk op het veld gegooid. Dit doen mensen moedwillig en ik weet niet waarom. En nu? De wedstrijd verandert daar toch niet door?"

"Als we het niet met ze allen kunnen, dan moet je er maar mee stoppen. Gewoon stoppen met betaald voetbal, het kan niet meer", vervolgt Van Basten vol onbegrip. Wytse van der Goot weet eigenlijk niet wat hij met de opmerkingen van zijn collega moet, en stelt dat er ook veel geld en banen omgaan in de voetbalwereld. "Als het dan zo belangrijk is, moet je met zijn allen er een zaak van maken, ook de regering. Dit houdt een keer op."

Van Basten is ook duidelijk als het gaat om het uitspelen van De Klassieker. "Het is allemaal waanzin. Hier moet je niet meer moeilijk over doen. 0-3 en klaar. En als Feyenoord zegt: we hadden er wel vijf kunnen maken, maak je er 0-5 van. Het is duidelijk dat dit van de Ajax-kant kwam."

"Wees blij dat Corona voorbij is en dat je eindelijk met zijn allen in volle stadions bent. Dan gebeurt dit weer", sluit de voormalig speler van Ajax en AC Milan af. "Dit is niet zomaar iets, bewust de boel verzieken. Je weet wat er gaat gebeuren. De jongens die dit gedaan hebben, doen dit ook met hun volle verstand. Dan wordt het alsnog toegestaan en gewoon gedaan. Dan houdt het op."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties