Vermoedelijke opstelling Feyenoord: wijziging in de defensie

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: wijziging in de defensie

Speelronde drie van de Eredivisie klopt op de deur en voor Feyenoord betekent dat de stadsderby tegen Sparta. De gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle geeft trainer Brian Priske weinig aanleiding om te wisselen in zijn formatie, toch lijkt er in de verdediging wel iets te veranderen. Thomas Beelen is namelijk weer fit genoeg om in de basis te beginnen.

"We hebben bijna een fitte groep," vertelde Priske tijdens het persmoment van vrijdagmiddag in aanloop naar de wedstrijd tegen de stadsgenoten. "We hebben Q en Gernot die een individueel programma volgen. We hebben een aantal jongens die niet de volledige week hebben kunnen trainen, maar ik verwacht dat ze zondag nagenoeg fit zijn."

Tegen PEC Zwolle begon Beelen nog op de bank omdat hij niet een volledige wedstrijd kon spelen, maar na zijn invalbeurt is hij inmiddels helemaal fit. Nu lonkt een basisplaats. "Dat is een mogelijkheid, ja. Hij heeft een goede week gehad op het trainingsveld. Het ziet er goed uit op dat gebied. Beelen is zeker een mogelijkheid in de basiself. Het was ook tactisch om te kiezen voor Nieuwkoop en Geertruida, maar Beelen had last van zijn hamstring, dus we wilden daar geen risico's mee nemen."

Verder geeft het aantal doelpunten van de vorige wedstrijd ook weinig reden tot wijzigen. Toch ziet Priske wel verbeterpunten voor zijn formatie. "We moeten dominant zijn en de controle over de wedstrijd pakken. Ik verwacht dat we gevaarlijker zullen zijn dan in de eerste helft tegen PEC Zwolle. We moeten het op dat gebied beter doen. In de eerste helft hadden we een expected goals van onder de één. Dat moet beter."

Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Bueno; Zerrouki, Timber, Milambo; Stengs, Gimenez, Paixão.

Lees meer over
Thomas Beelen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties