Wellenreuther blij met de winst: "Hopelijk is dit een begin"

Wellenreuther blij met de winst: "Hopelijk is dit een begin"

Timon Wellenreuther heeft een avond beleefd om niet snel te vergeten. De doelman was de afgelopen weken zeker niet foutloos en tegen Girona leek hij wederom in de fout te gaan door een penalty weg te geven. Gelukkig wist de Duitser de bal goed te stoppen en bleef Feyenoord in de wedstrijd, waarna uiteindelijk de 2-3 gemaakt kon worden.

"Het was een bizarre avond", oordeelt Wellenreuther na afloop van de wedstrijd. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld en Girona ook. We hebben veel kansen gehad, net als dat zij die hebben gehad. Ik ben heel trots op het team omdat we sterk terugkwamen na de 1-0. Ook na de 2-2 lieten we onze mentaliteit zien. Dat is belangrijk."

Een wedstrijd als deze is precies wat Feyenoord nodig had. "Zeker na de afgelopen weken. Het is een lastige periode omdat we veel nieuwe spelers hebben en elkaar nog moeten vinden. Het is een proces en je moet avonden als deze hebben om beter te worden. Ik hoop dat dit een start van iets is."

Wellenreuther gaf zelf een penalty weg, maar wist die vervolgens ook te stoppen. "Ik vond het geen penalty, omdat hij zag dat ik kwam en voor mij sprong. Ik heb het nog niet teruggezien, maar vraag me af of het een penalty moest zijn. Hij wachtte niet en schoot direct, daarom ging ik naar de hoek. Gelukkig koos ik de juiste. Ik wil een penalty altijd stoppen, ook als iemand anders hem veroorzaakt."

De Duitse doelman staat sinds dit seizoen vast onder de lat bij Feyenoord en dat voelt goed voor hem. "Ik ben heel erg blij. Uiteraard is het nu even anders, omdat er veel spelers nieuw zijn. We moeten een manier vinden om samen te spelen, maar we zijn op de goede weg. Iedereen voelt het vertrouwen en hopelijk is dit het begin."

Lees meer over
Timon Wellenreuther
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties