"Ze hebben nu gezegd in de winter verder te kijken"

Bij Feyenoord is er nu een periode van rust aangebroken op technisch gebied, maar na de interlandperiode volgt er een druk schema op sportief vlak. Iets om naar uit te kijken, maar eerst wordt er bij RTV Rijnmond in de wekelijkse voetbalshow nog gesproken over de afgelopen weken. Hoe heeft Feyenoord het gedaan en hoe heeft Dennis te Kloese gehandeld?

"Vanuit zijn kant is het natuurlijk een gebalanceerd verhaal waarin hij sowieso de laatste jaren meepakt met hoe het is gegaan voor Feyenoord. Sportief en financieel zijn er natuurlijk gigantische slagen gemaakt", trapt Dennis van Eersel af in het praatprogramma. De clubwatcher heeft Te Kloese uitgebreid gesproken op het persmoment afgelopen dagen. "Op transfergebied heeft Feyenoord heel veel vertrekkende spelers kunnen vervangen. Maar ook duidelijk niet alles, zeker in de laatste dagen niet. Daar heerst wel teleurstelling."

Wat betreft de teleurstelling gaat het voornamelijk over het mislopen van Andreas Skov Olsen en Assane Diao op de laatste speeldag. "Feyenoord heeft met Inbeom Hwang wel een middenvelder gehaald, maar dat is echt niet één op één type zoals Wieffer. Priske heeft aangegeven dat hij ook een rechtsbuiten wilde. Ze hebben nu gezegd in de winter verder te kijken”, doelt Van Eersel ook op de ‘nummer zes’ positie. “Voor Diao hadden ze eigenlijk alles gereed, maar aan de kant van de speler lukte er iets niet meer vlak voor de deadline."

Hancko en Gimenez

De grootste verrassing van afgelopen transferwindow is misschien wel dat sterkhouders als Quinten Timber en Dávid Hancko zijn gebleven bij Feyenoord. "Hancko heeft natuurlijk heel stabiel gepresteerd en ook een goed EK gedraaid. Hij is wel de beste Feyenoorders, maar dat hij met Gimenez is behouden, vind ik wel goed. Als je kijkt naar hoe het uitgaand is gegaan met de verkoop van Wieffer en Geertruida, dat vind ik goed."

Indruk Te Kloese

De algemeen en technisch directeur van Feyenoord kreeg behoorlijk wat kritiek, maar een sterk optreden in de media heeft zijn imago weer verbeterd, dankzij zijn duidelijke uitleg. "Hij weegt zijn woorden natuurlijk heel erg goed af in zo’n interview. Hij gaat deze interviews in met een bepaalde boodschap die hij wil meegeven, ook aan de collega’s van ESPN en NOS. Dat lijkt mij ook goed. Het is natuurlijk echt een zakenman, maar ik heb wel de indruk dat we nooit ‘de echte’ Te Kloese zien. Achter de schermen is hij denk ik veel duidelijker en stelliger dan hij in al zijn interviews laat zien."

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties