"Ze willen voortbouwen op een koers die een aantal jaar geleden is ingezet"

In FC Rijnmond bespreekt Bart Nolles met Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg het laatste nieuws bij Feyenoord in deze interlandbreak. Het gaat over de keuze van Feyenoord om Mark Ruijl aan te stellen als nieuwe technisch manager, maar ook over de jaarcijfers die door de club werden gepresenteerd.

"Ik denk dat het wel een logische keuze is", begint Dennis Kranenburg in het praatprogramma. "Ruijl heeft in die hervormingen onder Frank Arnesen ook wel een grote rol gespeeld. Hij is daarna Head of Global Football geworden. Hij heeft de afgelopen transferperiode Dennis te Kloese ook geholpen, dus hij weet hoe de lijnen lopen. We kennen hem vooral van zijn uitbesteding aan FC Dordrecht, waar het inmiddels goed op de rit is. Ik denk dat het logisch is dat hij Te Kloese gaat ondersteunen."

Ruijl hielp Te Kloese dus al in de vorige transferperiode. Hoe zijn takenpakket eruit gaat zien? "Het zal iets meer worden. Het wordt ook geformaliseerd, omdat Te Kloese zelf ook wel aan gaf dat het te veel was de vorige zomer. Hiërarchisch gezien dus geen technisch directeurschap, dat wil Feyenoord niet meer. Feyenoord kiest daarvoor omdat ze willen voortbouwen op een koers die een aantal jaar geleden is ingezet. Als je een nieuwe TD aanstelt, is dat logischerwijs iemand die vaak ook koerswijzigingen wil. De technisch manager is iemand die dus ook onder Te Kloese zal vallen."


De Jaarcijfers

Ander groot nieuws dat deze week bekend werd gemaakt zijn de jaarcijfers. Feyenoord maakte 126 miljoen euro omzet en 10 miljoen euro winst. "Het is de op één na hoogste nettowinst die Feyenoord ooit heeft geboekt. De hoogste was elf miljoen na het kampioenschap van 2017. De omzet stijgt, maar Feyenoord heeft ook meer mensen in dienst genomen, meer premies aan spelers, dus de kosten zijn ook gestegen. Bij elk bedrijf gaat dat vaak wel een beetje hand in hand met elkaar."

Het behalen van de Champions League zal ook dit seizoen cruciaal zijn. "Om dit soort winsten te boeken wel. Het is één van de pijlers van Feyenoord door winst te maken met transfers, maar ook structureel Europees voetbal halen, en dan het liefst op het hoogste podium. Dat zien we ook bij Feyenoord na wat ze dit seizoen al binnen hebben na twee wedstrijden."

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties