Zechiël maakt indruk: "Nu is het aan hem om het door te trekken"

Zechiël maakt indruk: "Nu is het aan hem om het door te trekken"

Gjivai Zechiël maakt een goede voorbereiding door bij Feyenoord. De 20-jarige middenvelder maakt indruk in de oefenwedstrijden en droeg zelfs al eens de aanvoerdersband. Ook VI-hoofdredacteur Freek Jansen is na een week in Oostenrijk zeer gecharmeerd geraakt van de talentvolle Feyenoorder.

"Het zijn maar trainingen, maar hij maakte daar echt een goede indruk. Hij is energiek en voetbalt heel makkelijk", zei Jansen in een video van Voetbal International over het trainingskamp in Oostenrijk, waar hij Feyenoord een week lang volgde. Daar viel hem ook op dat Zechiël zich al goed thuis voelt tussen de 'grote namen' uit de selectie. "Aan het einde van een training deden ze een afwerkoefening. Stengs, Timber en wat andere gasten stonden langs de kant te kijken en waren hem echt aan het opjutten om te scoren. Het viel me op dat die oudere gasten heel leuk met hem omgaan."

Dat de stap naar Feyenoord 1 voor spelers als Zechiël makkelijker was geweest met een Jong-ploeg in de Keuken Kampioen Divisie, is inmiddels wel duidelijk. "Het is ook een non-discussie, want het is niet zo. Maar het is wel jammer, want zo'n jongen zou veel meer op het netvlies staan als hij al met Jong Feyenoord in de Keuken Kampioen Divisie had gespeeld. Nu is het hopen dat hij hier en daar z'n kans gaat krijgen."

Collega-hoofdredacteur Pieter Zwart merkte op dat Zechiël ook vorig jaar al een sterke voorbereiding draaide. "Wat hem nog niet lukte, is om dat door te trekken. Dan begint het seizoen en belandt hij toch weer op de bank. Misschien haalt Feyenoord nog een middenvelder en daalt hij in de pikorde. Nu is het aan hem om het wel een keer door te trekken. Je ziet dat hij die potentie wel in zich heeft."

Zerrouki als opvolger Wieffer

Op dit moment is er op het middenveld juist een plek vrijgekomen na het vertrek van Mats Wieffer. Voorlopig krijgt Ramiz Zerrouki daar de voorkeur. Of hij de juiste vervanger voor Wieffer is? "Zerrouki is op z'n best zoals toen tegen Atlético Madrid, wanneer hij echt voor de defensie komt te spelen en vanuit daar het spel kan verdelen", aldus Zwart. "Zo speelde hij ook bij FC Twente: in iets grotere ruimtes en veel in de fysieke duels, waar hij misschien nog wel meer kwaliteiten heeft dan Wieffer. Maar hij is wel minder dynamisch. Dan is de vraag ook: wie staan er om hem heen, om hem er goed uit te laten zien? In dit geval hielp het niet dat Kasanwirjo achter hem stond en Geertruida naast hem z'n slechtste wedstrijd in jaren speelde."

Positie Geertruida

Zwart ziet dat Priske nog puzzelt waar Geertruida in zijn 3-4-3-formatie het best past. "Je kunt hem als wingback neerzetten, maar hij is aan de binnenkant beter dan aan de buitenkant. Dan ga je zoeken. Dan kan ik me voorstellen dat hij denkt: als rechter centrale verdediger kan hij misschien zijn aanvallende kwaliteiten minder kwijt, dus misschien kan hij op het middenveld. Dan probeer je dat, maar dat ging nu totaal fout."

Lees meer over
Gjivai Zechiël
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties