"Als Paixão in vorm is, dan denk ik: waarom niet?"

"Als Paixão in vorm is, dan denk ik: waarom niet?"

Igor Paixão maakte zondagmiddag indruk bij de 0-3 overwinning van Feyenoord op SC Cambuur. Zoveel zelfs, dat Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg de Braziliaan allebei aanwezen als 'Feyenoorder van de Week'. In de podcast van hun werkgever RTV Rijnmond ging het vervolgens over de vraag of hij ook donderdag tegen AS Roma moet starten.

"Ik vond hem heel bedrijvig", trapte Kranenburg af. "Hij gaf de assist op die eerste goal van Gimenez, raakte zelf de lat na een geweldige voorzet van Geertruida - waar met een bekeken 'lobje' over de keeper heen kopte - en leidde ook de eigen goal van Calvin MacIntosch in met een voorzet. Wat ik ook mooi vind: hij is een van de kleinste spelers van Feyenoord, maar ook een van de sterkste koppers. Het maakt niet uit wie er tegenover hem staat; als hij de lucht in gaat, wint hij vaak zijn kopduel."

Daarnaast viel het Kranenburg op dat Paixão ook zijn verdedigende taken uitstekend invulde. "In de tweede helft zagen we dat er verdedigd moest worden toen Cambuur er in de omschakeling snel vandoor wilde. Hij trok een enorme sprint, pakte de bal af en bracht de bal gelijk weer de richting op waar hij 'm het liefst zou zien: richting het doel van Cambuur. Wat mij betreft, is Paixão de speler van de week."

Paixão of Jahanbakhsh?
Van Eersel merkte op dat Paixão - die een week eerder mocht starten omdat Jahanbakhsh lichte klachten had - nu echt de voorkeur kreeg op rechtsbuiten. "Het had niks te maken met de fitheid van Jahanbakhsh. Slot was echt vol lof over de vorige basisoptredens van Paixão. Die spelers zitten heel dicht bij elkaar." Hij legde de vraag neer of Slot tegen AS Roma aan de rechterkant voor Jahanbakhsh of Paixão moet gaan.

"Slot heeft lang Jahanbakhsh de voorkeur gegeven, maar ik vind dat Paixão het heel goed doet", reageerde Kranenburg. "Wel viel me op dat Idrissi een veel mindere beurt maakte dan we van hem gewend zijn. En tegelijkertijd vraag ik me af: als Paixão aan de rechterkant mag starten, wat zegt dat over de positie van Dilrosun op dit moment? Is hij de keuze daarachter? Maar als Paixão in vorm is, zo gevaarlijk kan zijn, verdedigend zijn werk doet en zo goed is met koppen; dan denk ik: waarom niet?", antwoordde hij uiteindelijk op de vraag van Van Eersel.

Van Eersel zelf zette daar nog een argument voor Jahanbakhsh tegenover. "Je kan er tegen Roma voor pleiten dat Jahanbakhsh in dit soort echt grote wedstrijden net wat meer ervaring met zich meebrengt. Het is een wedstrijd waarbij ook verdedigend het nodige gevraagd gaat worden van Feyenoord. Roma wordt maar neergezet als defensief ingestelde ploeg, maar die gaan donderdag natuurlijk ook komen."

Wie zie jij graag starten als rechtsbuiten tegen AS Roma?
Lees meer over
Igor Paixão
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties