Feyenoord schreeuwt om extra kwaliteit: ''Je ziet het verschil als Bueno erin komt''

Feyenoord schreeuwt om extra kwaliteit: ''Je ziet het verschil als Bueno erin komt''

Feyenoord is nog zoekende en trainer Brian Priske is niet geholpen op de transfermarkt. Deze conclusies worden getrokken na de teleurstellende wedstrijd van de Rotterdammers in Nijmegen. Het gebrek aan creativiteit in de laatste fase van de aanval is ook dit seizoen weer een probleem in het elftal van Feyenoord.

"Dat heeft vooral te maken met de buitenspelers die beginnen, die allebei niet de dominantie hebben in de één-tegen-één," vertelt journalist Mikos Gouka in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik vond Ueda wel goed beginnen. Verplaatste het spel, was goed aanspeelbaar en kaatste een paar keer handig. Leed nauwelijks balverlies. Alleen het beeld dat blijft hangen, is dat hij twee kansen krijgt en allebei niet benut."

Hoe moet het beter? De aanstaande terugkeer van Calvin Stengs kan een hoop problemen verhelpen. "Dan heb je een speler die van de zijkant de creativiteit heeft om Feyenoord wat meer kansen te geven. Dan moet je hopen dat de spelers, zoals na de fout van Beelen, niet het hoofd laten hangen. Niet bewust, maar je ziet dat het een aangeslagen ploeg is. Daar zal Priske zich vooral op moeten focussen."

Het Legioen begint langzaam ook steeds meer te morren. "Ik kan me voorstellen dat supporters ontevreden zijn. Ik vind wel: het ‘bloed, zweet en tranen’ dat zou duiden dat ze hun best niet doen, dat zie ik niet. Ik zie een Feyenoord dat ervoor knokt en ervoor gaat. Ze zijn zoekende en hebben niet de juiste patronen om NEC uit elkaar te spelen."

Persoonlijke fouten

Journalist Martijn Krabbendam zag Feyenoord nog goed van start gaan in het Goffertstadion. "Feyenoord begon niet onaardig, maar je drukt het overwicht niet uit in kansen. Dan wordt het moeilijk wanneer de eerste de beste keer dat NEC in het strafschopgebied komt, meteen scoort. Voor een ploeg die niet overloopt van vertrouwen wordt het dan een lastige avond."

''Beelen was niet onaardig tot een half uur, maar als je dan zo’n fout maakt op dit niveau... Dit heb ik hem vorig jaar niet zien doen. Feyenoord zit in een fase waarin het al heel moeilijk is om elf nieuwe spelers in te passen. Ze hebben ook nog eens te maken met blessures, twee nieuwe backs, en een andere invulling van het middenveld. Nu kom je ook in een fase waarin het niet mee gaat zitten, met zo'n fout van Beelen. Het is ook niet de eerste keer dit seizoen dat een speler een persoonlijke fout maakt. Dat valt ook niet meer onder pech, maar onder kwaliteit.''

Feyenoord heeft te weinig spelers van een bepaald niveau. De terugkeer van Hugo Bueno binnen de lijnen is volgens Krabbendam een goed voorbeeld. ''Je ziet het verschil al als Bueno erin komt en Smal eruit gaat. Dat is een ander niveau, want die jongen komt uit de Premier League. Vast aan de bal, op het juiste moment opkomen en een aantal gevaarlijke voorzetten. Dat is kwaliteit, en Smal komt van Twente en moet misschien nog wennen aan alles bij Feyenoord, maar dat is wel een groot verschil.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties