Geblesseerde Stengs niet inzetbaar tegen SL Benfica

Calvin Stengs is zondag niet inzetbaar voor Feyenoord. Vrijdagochtend werd bekend dat de aanvallende middenvelder ontbrak op de openbare training van de Rotterdammers. Het Algemeen Dagblad bevestigt dat Stengs kampt met een blessure en daardoor geen minuten kan maken tijdens de oefenwedstrijd tegen SL Benfica.

Feyenoord traint zaterdagochtend voor het laatst in Oostenrijk en reist daarna zonder Stengs af naar Lissabon. Het is niet duidelijk hoe lang de 25-jarige linkspoot uit de roulatie is. Woensdag speelt Feyenoord de traditionele openingswedstrijd tegen AS Monaco in De Kuip. De komende dagen moet meer duidelijkheid komen over de ernst van zijn blessure.

De afwezigheid van Stengs is een forse aderlating voor trainer Brian Priske. De middenvelder was op dreef tijdens de voorbereiding en wist met zijn creativiteit indruk te maken. Afgelopen seizoen was Stengs met zes goals en veertien assists in de Eredivisie een belangrijke speler in het elftal van de Rotterdammers.

Bij Feyenoord waren Julián Carranza, Jan Plug, Gijs Smal en Quinten Timber ook niet aanwezig tijdens de openbare training in Oostenrijk. De kans is groot dat de twee aanwinsten, jeugdspeler en middenvelder, ook niet behoren tot de wedstrijdselectie voor SL Benfica. Hier moet vanmiddag meer duidelijkheid over komen.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen