Hartman waarschuwt Veerman en Schouten: ''Dan is het verschil vier''

Quilindschy Hartman was een van de Feyenoorders die deel uitmaakte van het Nederlands Elftal. De verdediger stond in de basisopstelling tegen Ierland en Gibraltar onder bondscoach Ronald Koeman. De titelstrijd in de Eredivisie was ook onderwerp van gesprek in Oranje. Jerdy Schouten en Joey Veerman waren namens PSV en de huidige koploper geselecteerd.

''Jazeker, ik moet zeggen dat zij er vrij makkelijk over denken'', lacht Hartman in gesprek met Vandaag Inside. ''Joey en Jerdy denken dat ze er al zijn, dus dat is alleen maar goed. Ik heb ze al gezegd: volgende week, als ze naar De Kuip komen, is het verschil vier. Dan maken we het hopelijk één. Als we geen vertrouwen hebben, kunnen we beter stoppen. Ik denk dat wij een heel goed team hebben. PSV heeft dat ook, en er komt nu een belangrijke maand aan met moeilijke wedstrijden. Het is aan ons om bij te blijven en hopelijk heel dichtbij te komen."

Feyenoord-liedjes
De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar werd gespeeld in het voetbalstadion Estádio Algarve, gelegen in Portugal. Tijdens het duel waren er nauwelijks supporters aanwezig. Hartman hoorde echter wel enkele bekende liedjes. ''Er zaten wel een paar Feyenoorders op de eerste rij, die hoorde ik telkens Feyenoord-liedjes zingen. Dus dat was hetzelfde. Maar er waren niet heel veel mensen. Ik ben er wel aan gewend, nog niet zo lang geleden speelde ik op lege sportparken.''

''Het was natuurlijk wel een beetje saai'', vervolgt de linksback. ''Dit wist je van te voren al, ze hadden volgens mij niet gescoord nog heel de reeks. Het was een beetje een saai wedstrijd, maar ik denk dat we er het beste van hebben gemaakt. 0-6 was uiteindelijk gewoon prima. Ik heb nu vier keer gespeeld en vier keer basis, dat is gewoon goed.'' Hartman keert fit terug naar Feyenoord en start de voorbereiding op de uitwedstrijd tegen Excelsior.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen