"Het zijn van die technische dingen die bij hem perfect zijn"

"Het zijn van die technische dingen die bij hem perfect zijn"

In-Beom Hwang is een speler die amper wordt uitgelicht na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, maar eigenlijk is dat al een compliment op zichzelf. De middenvelder heeft vanaf zijn eerst balcontact bij Feyenoord een enorm hoog niveau aangetikt en het lijkt alsof hij niet anders kan. Ook zijn cijfers in Deventer waren weer uitstekend.

"Er worden spelers overal vandaan gehaald en je hebt dan wel vaak direct een gevoel of het gaat lukken", vertelt Marciano Vink in gesprek met ESPN. De analist ziet vervolgens een aantal beelden van Hwang waar de middenvelder met ongekend veel gemak ballen onderschept en vervolgens de vrije man vindt. "Dit is Hwang. Kijk hoe makkelijk deze jongen voetbalt. Hij kijk verder dan het eerste poppetje waar veel spelers in de Eredivisie last van hebben."

"Ook zijn voetenwerk. Het is zo makkelijk gevoetbald tussen drie man. Hij raakt niet in paniek en heeft altijd het overzicht. Op een gegeven moment komt hij bij de zestien in de buurt en hoe hij hem dan meegeeft: in het halve schot passt hij hem alsnog. Het zijn van die technische dingen die bij hem perfect zijn. Het is een genot om naar hem te kijken en om te zien hoeveel hij om zich heen kijkt en met het spel bezig is", vervolgt Vink zijn lofzang.

Hwang heeft ook tegen Go Ahead Eagles eigenlijk alle cijfers in zijn voordeel en in het praatprogramma wordt een opsomming gegeven. "Hij heeft vijf goals gecreëerd en dat is samen met Osman het meest. Hij heeft 12,46 kilometer gelopen en dat is het meest. Hij heeft 73 high intensity runs gedaan en dat is ook het meest. Hij heeft de hoogste gemiddelde loopsnelheid over de hele wedstrijd en hij heeft ook de meeste balveroveringen. Wat wil je eigenlijk nog meer?"

Ook Karim El Ahmadi is onder de indruk en reageert op de vraag hoeveel Hwang op zijn voorganger Mats Wieffer lijkt. "Het zijn wel beide spelers die heel vast zijn aan de bal. Om echt door te voetballen moet je dat echt zijn. Hwang kan ook wel wat hoger staan en afjagen. Zijn voordeel is dat hij echt tweebenig is. Met zo’n speler en als je zijn beelden bekijkt, zou je sowieso zeggen dat hij gaat slagen bij Feyenoord."

Lees meer over
In-Beom Hwang
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties