Invaller Ivanušec zo goed als zeker uitgeschakeld door Italië in blessuretijd

Luka Ivanušec heeft met Kroatië een teleurstellend eindtoernooi achter de rug. De aanvaller van Feyenoord kwam in de tweede helft binnen de lijnen en zag Italië in de allerlaatste seconden van de wedstrijd de gelijkmaker binnenschieten. Kroatië blijft hierdoor op twee punten staan in Groep B en is daardoor zo goed als zeker uitgeschakeld op het EK.

Het eindtoernooi in Duitsland verliep al teleurstellend voor Kroatië en Ivanušec. De Kroaten stonden laatste en moesten winnen van Italië om nog kans te maken op de volgende ronde. Ivanušec bleef tijdens het verloren duel tegen Spanje en het gelijke spel tegen Albanië de volledige wedstrijd op de bank, maar kreeg van bondscoach Zlatko Dalić twintig minuten speeltijd.

Luka Modrić groeide in korte tijd uit van schlemiel naar held. De middenvelder van Real Madrid miste een strafschop bij een 0-0 stand in de tweede helft. Enkele minuten later wist Modrić doelman Gianluigi Donnarumma wel te passeren door van dichtbij hoog en hard in het doel te schieten. De 38-jarige rechtspoot leek lang de matchwinnaar te worden. Mattia Zaccagni maakte een einde aan een Kroatisch feestje door in minuut 98 de gelijkmaker binnen te schieten.

Italië plaatst zich als nummer twee voor de volgende ronde. Spanje is als groepswinnaar door. Albanië is als nummer vier uitgeschakeld. Kroatië kan in theorie nog behoren tot de vier teams die bij de beste nummer drieën behoren, maar in de praktijk is dat met twee punten een bijna onmogelijke opgave. De Kroaten moeten nog wel twee dagen in Duitsland blijven voordat zij terug kunnen vliegen.