"Niet alleen Gimenez, ook Ueda gaat op die manier terugkomen"

"Niet alleen Gimenez, ook Ueda gaat op die manier terugkomen"

Voor Arne Slot en zijn Feyenoord staat de komende week geen wedstrijd op het programma. Toch is het nog de vraag hoe fit zijn internationals na deze interlandbreak terugkeren. De vorige keer bleek spits Santiago Gimenez nog veel last te hebben van een jetlag, wat dit keer ook nog eens voor zijn concurrent zal gelden.

In de maandaguitzending van FC Rijnmond werd erop gewezen dat Gimenez mogelijk opnieuw niet helemaal okselfris is, wanneer hij het over 2 weken op zaterdagavond met Feyenoord opneemt tegen Vitesse. "Maar niet alleen Gimenez", merkte Mikos Gouka op. "Ueda gaat ook op die manier terugkomen." De spitsen van respectievelijk Mexico en Japan spelen hun interlands relatief laat, waardoor zij ook later dan hun ploeggenoten zullen terugkeren op de club.

"Ze zijn op tijd terug bij de club, dus je kunt er niets aan doen. Maar ze komen wel tollend van de slaap of juist klaarwakker terug. Dat is lastig", aldus Gouka, die daarmee een probleem voorziet voor Slot tegen Vitesse. "Normaal gesproken zou je Ueda kunnen opstellen als Gimenez niet fit is, maar nu gaat sowieso een van de twee slaperig het veld op."

Slot baalt
Ook Arne Slot gaf na de wedstrijd tegen PEC Zwolle al aan te balen van de late interlands van beide spitsen. "Oranje speelt vrijdag en maandag, en dus zijn die spelers snel weer terug. In Zuid-Amerika maken ze er helaas een gewoonte van om de wedstrijden zoveel mogelijk naar het einde van de interlandbreak te laten spelen", werd hij geciteerd door het Algemeen Dagblad.

"We zijn nu al bezig om Santi zo goed mogelijk door die periode heen te helpen. Tegen sc Heerenveen (de vorige wedstrijd nadat hij terugkeerde met een jetlag, red.) moest hij spelen, want Ayase Ueda was geblesseerd. Maar ik vrees dat Ueda straks ook met een jetlag terugkomt."

Lees meer over
Santiago Gimenez Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties