Ochtendjournaal: Stengs heeft Feyenoord inderdaad nog veel te bieden

Een week na de valse start in de Eredivisie, stelde Feyenoord orde op zaken. Op bezoek bij PEC Zwolle was het geen moment spannend en wonnen de Rotterdammers uiteindelijk met 1-5. De optredens van verschillende Feyenoorders gaven genoeg reden om een stuk positiever te zijn dan een week eerder.

De Telegraaf haakte in op de soap rond Calvin Stengs, die tegen PEC Zwolle met 2 assists en een treffer direct weer belangrijk was. "De pech van een paar strenge artsen in de Verenigde Staten werd het geluk van Feyenoord", schreef de krant. "Het is allemaal snel weer achter de rug. Stengs liet vervolgens zien dat hij dit Feyenoord inderdaad nog heel veel te bieden heeft en dus is het aan de medische staf en Brian Priske om hem dit seizoen op de juiste momenten te gebruiken." Stengs zelf gaf overigens al aan dat hij wel degelijk gewoon drie wedstrijden in de week kan spelen.

Lees ook

De krant wees er daarnaast op dat Feyenoord als Stengs niet fit zou zijn, met Luka Ivanusec nog een Kroatisch international kan inbrengen. Daarnaast werd benadrukt dat Santiago Gimenez na zijn twee treffers en zijn eerdere goals tegen PSV in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, 'gewoon' weer meer dan één-op-één loopt. Kortom: het ziet er voor Feyenoord weer een stuk beter uit dan een week eerder. Maar, zo stelde de krant ook: "Voor Feyenoord mag de prestatie tegen de Zwollenaren niet als maatstaf voor de komende weken worden genomen. Na rust was het afwerken tegen een degradatiekandidaat."

Veelbelovend debuut Hugo Bueno

Het Algemeen Dagblad was onder de indruk van de debutant op linksback bij Feyenoord. 'Bueno laat zich razendsnel zien', kopte de krant. "Veel speeltijd meepikken in de Eredivisie was het plan en na een middagje in Zwolle zal hij daar zelf niet veel twijfels meer over hebben. Een paar dagen in en rond De Kuip waren voor Priske voldoende om de Spaanse huurling meteen voor de leeuwen te gooien. Al is die uitdrukking wat overdreven."

"PEC Zwolle is al geen elftal dat overloopt van kwaliteit en dan bepaalt de dorpsrel tussen de gestopte Bram van Polen en de clubleiding er ook nog eens de sfeer. Bueno had nog nooit van Van Polen gehoord, zoals hij toch al weinig over PEC Zwolle zal hebben geweten. In de vierde minuut wist hij in ieder geval wel dat Dylan Mbayo niet uitblinkt in verdedigen."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen