Priske: "Er moet nog genoeg werk verricht worden"

Brian Priske heeft zijn eerste overwinning in de competitie als trainer van Feyenoord te pakken. De Rotterdammers hadden totaal geen moeite met PEC Zwolle en wonnen uiteindelijk met 1-5. Zowel vlak na de aftrap als vlak na rust was Feyenoord trefzeker en dat zorgde voor relatief een makkelijk verloop van de wedstrijd.

"Ik denk dat het een beetje schommelde", begint Priske tegenover ESPN. De trainer geeft antwoord op de vraag wat hij van de uitvoering van zijn elftal vond. "Het resultaat is in meerdere opzichten goed. Maar er zijn nog steeds dingen die we moeten verbeteren. Met alle respect naar PEC, maar wij kunnen echt beter en we moeten een aantal kleine fouten weghalen uit ons spel. Ik ben niet blij met de kans die we tegen kregen na dertig seconden."

"Tegelijkertijd moeten we ook blij zijn met de drie punten en een goede wedstrijd", vervolgt de Deen die vooral blij is met zijn eerste overwinning in de Eredivisie. "Ik zag veel dingen terugkomen in het systeem. Uiteindelijk is het aan de spelers welke positie ze kiezen. We zagen ook wat Lutsha ons kan bieden als centrale verdediger. Ik zag veel goede dingen in de wedstrijd die we kunnen meenemen. Maar zoals ik zei zijn er ook genoeg dingen die we moeten verbeteren, zoals het laatste tegendoelpunt bijvoorbeeld."

Na het vijfde doelpunt van Feyenoord leek het spel wat minder te worden en lieten de spelers van Priske de duels iets makkelijker voorbij schieten. "Natuurlijk wil je dat je spelers altijd hongerig en scherp blijven. Vandaag hebben we het gelukkig gemanaged en het is ook nog maar het begin van het seizoen. Er komt ook een belangrijke wedstrijd aan volgend weekend."

Versterkingen

De selectie van Feyenoord lijkt langzamerhand steeds completer te worden, maar met nog ruim twee weken te gaan op de transfermarkt kan er nog genoeg gebeuren. "Voor elke club die meedoet om het kampioenschap geldt dat je je spelers aan boord wil houden. Tegelijkertijd wil je dan ook nog je elftal versterken. Dat is ook iets waar we mee bezig zijn en dat is normaal. We moeten ons voorbereiden op de Champions League waar we hele andere tegenstanders treffen. Er moet nog genoeg werk verricht worden."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen