Priske over vorm Ueda: "Voetbal is niet als op de PlayStation"

Priske over vorm Ueda: "Voetbal is niet als op de PlayStation"

Ayase Ueda weet maar niet te overtuigen in het shirt van Feyenoord. Ook niet nu de Japanner door de blessure van Santiago Gimenez nu meerdere wedstrijden op rij de kans krijgt. Tegen FC Twente was hij weliswaar trefzeker, maar na de wedstrijd moest ook Brian Priske erkennen dat er buiten die knappe kopgoal weinig goed ging.

Op de persconferentie na de wedstrijd ging Priske in op het spel van Ueda. "Hij had de bal meer bij zich moeten houden en beter moeten afleggen", citeerde NU.nl de kritische trainer. "Ayase koos vaak goed positie, maar dan verspeelde hij de bal. Er waren momenten waarop ik meer van hem verwachtte. Ook liet hij de kans op 3-0 liggen."

Waar het aan ligt dat Ueda het moeilijk blijft hebben, ook nu hij als eerste spits de kans krijgt, is gissen. "Misschien heeft Ayase het nu lastig omdat hij nooit eerder het gevoel heeft gehad dat hij basisspeler was", opperde Priske. "Er ligt veel druk op hem. Maar hij is een goede spits."

Mindsetcoach

De trainer vertelde onder meer dat Ueda al langer met een mindsetcoach praat, die hem moet helpen zijn zelfvertrouwen op te krikken. "Voetbal is niet zoals op de PlayStation. Het wordt gespeeld door mensen. Hoe je je voelt bij de club en tussen je teamgenoten kan invloed hebben op je prestaties." Tot slot keek de trainer ook zichzelf in de spiegel aan. "Het is aan mij om te zorgen dat de kwaliteiten van Ayase eruit gaan komen."

Lees meer over
Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties