Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand van september

In een zware oktobermaand moet Feyenoord het een en ander rechtzetten. In de maand september wonnen de Rotterdammers namelijk slechts één van de vier wedstrijden. Toch waren er een paar spelers die in deze wedstrijden een goed niveau haalden. Daarom is het nu mogelijk om via de poll in dit artikel te stemmen op de FR12 Speler van de Maand september.

De maand september begon zoals augustus eindigde: met een teleurstellend gelijkspel. Dit keer uit bij FC Groningen. Wat volgde was de pijnlijke 0-4 nederlaag tegen Bayer Leverkusen, de 2-0 overwinning op NAC Breda en tot slot opnieuw een gelijkspel: de 1-1 op bezoek bij NEC. Een teleurstellende maand dus, met gemiddeld dan ook meer onvoldoendes dan voldoendes. Is er dan een wel duidelijke Speler van de Maand aan te wijzen? Jazeker!

Zoals elke maand nomineren we drie spelers voor de titel FR12 Speler van de Maand. Dit zijn de drie spelers die in die maand het hoogst werden beoordeeld door de bezoekers van deze website én die minimaal de helft van alle mogelijke minuten hebben gespeeld. In september was dat erg duidelijk, want de top drie zag er vrijwel iedere wedstrijd hetzelfde uit. In-Beom Hwang was er tegen FC Groningen nog niet bij, maar vormde in de duels erna steevast de top drie met Dávid Hancko en Quinten Timber.

Mijn Speler van de Maand september is...

In-Beom Hwang

Het was een rommelige transferwindow voor Feyenoord, waarin directe versterkingen leken te ontbreken. Tot op het laatste moment In-Beom Hwang werd binnengehaald. Hij moest even wachten op zijn werkvergunning, maar nam het elftal vanaf zijn debuut tegen Bayer Leverkusen direct bij de hand. Hij speelde direct alle mogelijke minuten en kreeg van de bezoekers van FR12.nl de hoogste gemiddelde beoordeling in de maand september: een 6,7.

yv2024928yv2024928a1a03041

Dávid Hancko

In augustus werd Lutsharel Geertruida de FR12 Speler van de Maand, met net iets meer stemmen dan Dávid Hancko. Maar de Slowaakse verdediger is al ruim twee jaar lang zó stabiel, dat het geen verrassing is dat hij een maand later opnieuw kans maakt. In september miste hij weer geen minuut en scoorde hij gemiddeld een 6,3. Tegen NAC Breda speelde Hancko bovendien zijn honderdste wedstrijd in het shirt van Feyenoord. Een Speler van de Maand-uitverkiezing zou een mooie extra erkenning zijn.

yv2024106yv202410693a04213

Quinten Timber

Voor Quinten Timber was september sowieso een mooie maand. Hij werd, kort na het sluiten van de transfermarkt, namelijk benoemd tot aanvoerder van Feyenoord. Die rol neemt hij uiterst serieus. Dat was onder meer te zien tegen NAC Breda, toen hij een strafschop opeiste en feilloos binnenschoot. Net als Hwang en Hancko speelde Timber het maximale aantal minuten in september. Ondanks de slechte resultaten in die maand was zijn gemiddelde beoordeling een 6.