Timber over aanvoerderschap Jong Oranje: "Geen grote verrassing voor mij"

Woensdag gaat het EK Onder 21 van start. Deze week werd bekend dat Feyenoorder Quinten Timber daar namens Jong Oranje de aanvoerdersband zal dragen. In gesprek met de NOS blikte de middenvelder alvast vooruit op het toernooi.

"Natuurlijk was het mooi om te horen", zei Timber over het nieuws dat hij de band mag dragen. "Het is een eer om aanvoerder te zijn van Jong Oranje. Hopelijk kan ik het team leiden naar iets moois." Een verrassing was het nieuws voor Timber niet. "We hebben al een aantal kwalificatiewedstrijden gespeeld met deze groep en ik was eigenlijk altijd wel een van de leiders. Dat ik aanvoerder zou worden, wist ik niet, maar het was geen grote verrassing voor mij."

Timber benadrukte daarbij dat hij niet de enige leider in de selectie is. "Juist omdat we ook jongens hebben die in het buitenland spelen, hebben we genoeg ervaring. We hebben wel een paar leiders in de groep, die de groep ook vaak toespreken. Daar ben ik er een van. Maar dat is iets dat vanzelf gaat", zei hij over het ontstaan van de hiërarchie binnen de selectie.

EK Onder 21
Het EK Onder 21, dat dit jaar wordt afgewerkt in Georgië en Roemenië, gaat woensdag van start. Voor Jong Oranje staat dan direct een pittige wedstrijd tegen België op het programma. "We hebben in september al tegen ze gespeeld, dus we kennen ze best goed", aldus Timber. "Ze hebben goede spelers, dat weten we. Maar we zijn zelf ook een goed team. Daar proberen we ons vooral op te focussen. We moeten het gaan laten zien woensdag."

Verder treft Jong Oranje gastland Georgië en Portugal. Maar de ambities van de ploeg reiken verder, vertelde Timber. "Het EK winnen", antwoordde hij droogjes op de vraag naar de doelstelling. "Daarvoor komen we. Of dat realistisch is? Zeker. We hebben vertrouwen in onszelf. We doen mee aan het toernooi en dat willen we ook winnen."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen