Trauner: "Dat is waar je mee te maken krijgt op dit niveau"

De selectie van Arne Slot werkt momenteel de laatste voorbereidingen af in Madrid voor de wedstrijd tegen Atlético. Woensdagavond om 18:45 uur neemt Feyenoord het op tegen de huidige nummer vier van de La Liga en Gernot Trauner blikt voor de laatste keer vooruit op het duel in de Champions League.

"We weten dat Atlético een grote club is in Europa en ze veel kwaliteit hebben in hun team", begint de aanvoerder op de persconferentie. "We hebben twee jaar geleden tegen hen gespeeld en toen voelden we al de mentaliteit van ze. Ze willen elke wedstrijd winnen en accepteren het niet om te verliezen en doelpunten tegen te krijgen, dat is één van hun grootste krachten. We moeten vanaf de start klaar staan, zij zullen starten als vuurwerk, maar wij moeten gefocust starten en klaar zijn voor de hele negentig minuten."

Strijdplan
Hoe Feyenoord verwacht het sterke Atlético Madrid te kunnen verslaan? "Ten eerste moeten we proberen ons eigen spel te spelen, we moeten agressief zijn en ze niet te veel ruimtes geven. We moeten voorkomen dat ze tussen onze linies kunnen spelen, omdat ze veel kwaliteiten hebben in de laatste passes. Er zullen momenten zijn dat ze hoge druk zetten op ons en dan is het aan ons om die momenten te overleven. Er zullen ook fases in de wedstrijd komen dat wij kansen kunnen creëren, dan moeten we rustig blijven en proberen te scoren."

Goede aanval
Trauner wacht zelf ook een zware avond. Samen met Dávid Hancko moet hij het aanvalsduo Antoine Griezmann en Álvaro Morata onschadelijk maken. "Ik verwacht van mezelf dat ik stabiel blijf en klaar ben om het tegen ze op te nemen. Ik ga proberen om vanaf de start gefocust te zijn. Wij moeten het opnemen tegen twee spitsen van wereldklasse, maar dat is waar je mee te maken krijgt op dit niveau. Dus we zijn hier om het tegen hen op te nemen en we proberen dat op te vangen als team. De resultaten en manier van spelen in de laatste wedstrijden geeft ons genoeg vertrouwen."

Gemis Gimenez
Santiago Gimenez zal tegen Atlético Madrid niet in actie komen wegens een schorsing en Ayase Ueda is zijn vervanger. De aanvoerder van Feyenoord reageert op de vraag hoe erg zijn elftal de Mexicaan zal missen. "Natuurlijk is Santi een hele belangrijke speler voor ons. Hij heeft veel belangrijk doelpunten gemaakt in de laatste wedstrijden, dus het is jammer dat hij er morgen niet bij is. Maar we misten hem ook in de eerste wedstrijd en andere spelers zullen hun best doen om dat op te vangen en de doelpunten te maken."

Debuut in Champions League
Tegen Celtic FC maakte Trauner zijn eerste minuten op het hoogste niveau van Europa, hij kijkt met een goed gevoel terug op die wedstrijd. "Het was een goede start voor ons, Champions League is een ander niveau. Het zijn altijd leuke wedstrijden en het was leuk om de eerste wedstrijd in De Kuip te spelen. We zijn blij met de drie punten. Het was niet makkelijk, maar we vonden de juiste momenten om te scoren."

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties