Van Basten: "Wat dat betreft is het net niet helemaal rond"

Van Basten: "Wat dat betreft is het net niet helemaal rond"

In de laatste weken van 2023 valt er veel te bespreken rondom het huidige Feyenoord. De Rotterdammers gaan als nummer twee de winterstop in, hebben AS Roma geloot in de tussenronde van de Europa League en op woensdagavond komt het elftal van Arne Slot nog in actie voor de KNVB Beker tegen FC Utrecht. Met Earnie Stewart, technisch directeur van PSV, te gast bij Rondo gaat het veel over PSV, maar komt ook Feyenoord ter sprake.

"Doe het dan een keertje goed, dit is een kans", begint Ruud Gullit over de loting waarbij er weer tegen AS Roma gespeeld zal worden. De oud-Feyenoorder heeft ook nog een tip voor de trainer van Feyenoord. "Je hoeft hem niet mooi te winnen en stop nou heel veel veren bij Mourinho in zijn reet. Niet zeggen dat je niet gekeken hebt en dat je Guardiola vooral volgt. Mourinho is gewoon een geweldige trainer met een ongelofelijke staat van dienst, dus dat respect verdient hij ook wel."

Of Feyenoord inmiddels verder is dan vorig seizoen? "Ze hebben toch wel wat deukjes opgelopen. Ze blijven wel de energie behouden en het ding doen waar ze goed in zijn. Dat vind ik een heel positief ding van Feyenoord. Maar de verwachtingen zijn nu ook hoger. Vorig jaar was het geweldig en dat moet je blijven doen, dat is gewoon moeilijk. De tegenstander past zich beter aan je aan."

"Afgezien van de afgelopen weken, heb ik het idee dat ze beter voetbal hebben gespeeld dan afgelopen jaar. Als je die wedstrijd ziet in Madrid, daar speelden ze geweldig", oordeelt Youri Mulder. Ook Marco van Basten heeft een mening over de vorm van de Rotterdammers. "Celtic-thuis hadden ze mazzel. Ik vind dat Feyenoord goed speelt en een goede ploeg heeft, maar de buitenspelers die echt het verschil kunnen maken, die hebben zij eigenlijk al twee jaar niet."

De voormalig topspits gaat verder met het bespreken van de buitenspelers. "Ivanušec was tot op zekere hoogte nog wel een goede buitenspeler, maar dat missen ze toch echt. Want de spits is goed, middenveld is goed en de achterhoede is ook goed. Wat dat betreft is het net niet helemaal rond."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties