"Voor iedereen het beste als hij een mooie transfer maakt"

"Voor iedereen het beste als hij een mooie transfer maakt"

In aanloop naar het duel om de Johan Cruijff Schaal ging het veel over de keeperspositie bij Feyenoord. Ook nadat de keuze voor Timon Wellenreuther was gemaakt, bleef de kwestie onderwerp van gesprek. Zo was Dennis Kranenburg in de Podcast Feyenoord van RTV Rijnmond onder de indruk van het optreden van de Duitser.

"Er was natuurlijk best wat te doen om die keepers", begon Kranenburg na de zege na strafschoppen tegen PSV. "Uiteindelijk is de keuze gevallen op Wellenreuther; een keuze die ik best begrijp met zijn staat van dienst bij Feyenoord. Hij is altijd fit, dat is ook niet onbelangrijk. En vandaag had hij ook een aantal geweldige reddingen. Zijn mooiste redding was die tegendraadse actie waarbij hij de bal naast tikte, die uiteindelijk door buitenspel niet nodig bleek. En hij stopte natuurlijk een strafschop. Hij veroorzaakte er ook één, maar maakte zijn fout daarna goed."

Justin Bijlow werd uiteindelijk het kind van de rekening. Dat terwijl Priske de langstzittende speler uit de huidige selectie door een verkorte voorbereiding een stuk minder aan het werk heeft kunnen zien. "Maar die keuze is wel gemaakt in samenspraak met de keeperstrainer die langer met ze heeft gewerkt", weet Dennis van Eersel. "En ook op basis van de indrukken die Feyenoord sowieso al had."

Afscheid van Bijlow? 

Van Eersel pleit ervoor dat Feyenoord na bijna 20 jaar afscheid neemt van Bijlow. "Ik denk het voor iedereen het best is als hij een mooie transfer maakt. Dan houdt Feyenoord er iets aan over en kan hij weer eerste keeper zijn met het oog op het Nederlands elftal." Of zijn marktwaarde niet is gedaald nu duidelijk is dat hij reservedoelman is. "Dat zou kunnen. Maar richting een kind van de club mag je daar best meedenkend in zijn. Feyenoord heeft dat in het verleden vaker gedaan."

Of hij nu blijft of niet; Bijlow presenteert zich ondanks deze teleurstelling in ieder geval uitstekend. Bijvoorbeeld door Wellenreuther te helpen waar het kan. "Dat doet hij niet alleen voor het oog van de camera", weet Van Eersel. "Het is gewoon een goede gast en een professional. Het is niet verrassend dat hij er nu zo mee omgaat, maar wel knap."

Lees meer over
Justin Bijlow Timon Wellenreuther
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties