"Zechiël en Milambo waren voor mij de lichtpunten bij Feyenoord"

"Zechiël en Milambo waren voor mij de lichtpunten bij Feyenoord"

Feyenoord heeft de eerste officiële wedstrijd onder Brian Priske afgesloten met het omhoog houden van de Johan Cruijff Schaal. Toch zijn de twijfels over de 3-4-3-formatie daarmee nog niet volledig verdwenen. AD-verslaggever Johan Inan zag Feyenoord opnieuw veel goals tegen krijgen en zet zijn vraagtekens bij de aanpak van Priske.

"Ik snap het niet zo goed", begint Inan in de AD Voetbal Podcast. "Als je het overneemt van een trainer die er een potje van heeft gemaakt, dan snap ik dat je het meteen omgooit. Maar nu niet. Priske noemt het nuanceverschillen, maar je zag in het eerste kwart heel duidelijk dat het zeker zonder bal echt een chaos was. Is Hancko of López verantwoordelijk voor Bakayoko? En aan de rechterkant hetzelfde met Nieuwkoop en Geertruida. Dit is spelen met vuur."

Nu Priske met 3-4-3 is begonnen, verwacht Inan ook niet dat hij er snel van zal afstappen. "Dan ga je als trainer toch een beetje af bij de spelersgroep. Dit is nu plan A geworden. Ik denk dat het niet verkeerd was geweest als hij had voortgeborduurd op het werk en de formatie van Arne Slot. Er zijn ook niet heel veel spelers vertrokken. Op de achtergrond kun je dan werken aan plan B. Je moet in wedstrijden ook kunnen switchen van tactiek. Maar om meteen een nieuw plan A in te voeren en daarmee het seizoen in te gaan, dat vind ik nergens op slaan."

Zechiël en Milambo

Toch was de wedstrijd zelf niet zo slecht als Inan doet overkomen. Zelf genoot hij vooral van 'de twee jonkies', Zechiël en Milambo. "Het zijn twee jongens die al een paar jaar in beeld zijn bij Jong Oranje, maar die er door een gebrek aan minuten nog niet bij zijn gekomen", weet hij. "Ze zijn nu op de goede weg."

"Zechiël zag ik in de voorbereiding al een paar keer voorbij komen bij persmomenten. Het is een leuke, sympathieke jongen, maar hij kan ook heel goed voetballen. Het is echt een rasvoetballer. Voor hij de bal ontvangt, kijkt hij al over z'n schouders wie er vrij staan. Daardoor is hij in staat meer tempo in een opbouw of aanval te leggen. Vaak ontvangt hij de bal en heeft hij met één pass zijn medespeler al gevonden. En ook het doorbewegen erna doet hij goed. Dat vond ik heel leuk om te zien. Hij versierde ook goed een penalty door twee man te omspelen."

Zechiël stond - voor het eerst in een officiële wedstrijd - in de basis, en speelde 60 minuten. "Daarna kwam Milambo erin, een jongen die het iets meer van kracht moet hebben. Hij viel ook uitstekend in. Dat waren voor mij de lichtpunten van Feyenoord", besloot Inan.

Lees meer over
Antoni Milambo Gjivai Zechiël
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties