Zechiël: "Mooi dat we speelden met deze intensiteit en mentaliteit"

Zechiël: "Mooi dat we speelden met deze intensiteit en mentaliteit"

Voor Gjivai Zechiël was zondag een heel bijzondere dag. De middenvelder was voor het eerst basisspeler in een officiële wedstrijd van Feyenoord en kon direct een prijs bijschrijven. "Ik ben gewoon trots, het is onbeschrijfelijk", was zijn eerste reactie na afloop tegenover Feyenoord ONE.

Het meest trots - buiten natuurlijk het eindresultaat - was Zechiël op de manier waarop de ploeg voor de dag kwam. "Nadat we in Portugal na 20 minuten 4-0 achter stonden en we 1-3 verloren van Monaco, waren veel mensen negatief. Maar hoe je het team ziet trainen de dag na Monaco, hoe we mentaal sterk blijven, hoe we ons afsluiten en gefocust zijn... Het is mooi om te zien dat we dat gewoon goed blijven doen en nu speelden met deze intensiteit en mentaliteit."

Hoge intensiteit

Ook tegen PSV was het zeker niet altijd goed. "De intensiteit van de wedstrijd was heel hoog. De eerste 5 minuten begonnen we nog wel goed, met 2 of 3 kansen, maar daarna pakte PSV het op. Ze hadden veel de bal en wij waren echt nog aan het zoeken hoe we druk moesten zetten. Natuurlijk hadden we een plan, maar het werkte nog niet echt. PSV kon er goed onderuit spelen. In de laatste 20 minuten pakten wij het weer op en kwamen we op 1-2. Dan ga je goed de rust in."

In de tweede helft merkte Zechiël dat het beter ging. "We kwamen veel in duels, waardoor we veel tweede ballen wonnen en veel op hun helft aan de bal waren. Toen konden we hen terugdrukken, in plaats van andersom." Spannend bleef het tot het allerlaatst. "PSV kwam er nog een keer uit met Bakayoko, maar Beelen en Lutsha schakelden goed om. Dan zie je dat de mentaliteit in dit team top is, als je in de 95e minuut nog zo'n sprint inzet."

Vieren met supporters

Zechiël zelf werd na een uur gewisseld en zag vanaf de kant hoe het aankwam op strafschoppen. "Als ik erin stond, had ik 'm genomen", lachte hij. "Het was wel spannend, maar we moesten proberen rustig te blijven, vertrouwen houden in onze trap en de jongens en vooral Timon aanmoedigen. Het is mooi dat we uiteindelijk zo wonnen. Als ik moest kiezen tussen een 4-5 in reguliere speeltijd of op deze manier winnen, dan kies ik hiervoor. Het juichen met z'n allen, naar de supporters toe rennen; dat is heel mooi."

Over de meegereisde supporters was hij ook zeer te spreken. "Feyenoord is een enorme club, dat heb ik nog meer gemerkt sinds ik vorig jaar bij het eerste aansloot. We verloren met 5-0 van Benfica, verloren van Monaco, maar de supporters blijven er staan. Ze waren soms zelfs luider dan de PSV-supporters. Ik ben ze heel dankbaar." Of die supporters tegen Willem II weer een sterk Feyenoord kunnen verwachten? "Ik denk dat we er klaar voor zijn. We worden met de week beter en krijgen de formatie steeds meer door. We moeten gewoon gas blijven geven op de trainingen. En deze wedstrijd was een enorme boost richting volgende week."

Lees meer over
Gjivai Zechiël
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties