\'Mijn doelpunt gaf een groots gevoel\'

Anass Achahbar stond donderdagavond net tien minuten in het veld, toen de invaller met een geniaal balletje achter zijn standbeen langs De Kuip liet ontploffen van vreugde. Met zijn belangrijke gelijkmaker zorgde de spits voor grote opluchting binnen heel Feyenoord, nadat de ploeg bij rust nog tegen een 0-2 achterstand aankeek. ‘Mijn doelpunt gaf een groots gevoel’, reageerde Achahbar, die in de slotfase van het duel in het veld kwam voor Guyon Fernandez.

Dat Feyenoord zich vanuit geslagen positie terugknokte, was volgens Achahbar mede te danken aan de supporters. ‘Ondanks de achterstand zijn ze ons blijven steunen. Het publiek was echt fantastisch, zonder hen was dit ons misschien niet gelukt.’ De spits blikte ook nog even vooruit naar de return van volgende week. ‘Als we in Praag met net zoveel durf spelen als in de tweede helft en geloven in een goed resultaat, maken we absoluut nog een kans. Dit resultaat geeft vertrouwen.’

Joris Mathijsen vond dat Feyenoord met de late gelijkmaker een mentale tik had uitgedeeld aan de tegenstander. ‘In mijn ogen zijn we vanavond de morele winnaar’, vertelde de verdediger, die kritisch was over de eerste helft van de ploeg. ‘We speelden veel te vaak de lange bal en gaven de goals te makkelijk weg. In de rust was het stil in de kleedkamer, ik denk dat niemand op dat moment verwachtte dat we ons nog zouden terugknokken. Daarom geeft dit gelijkspel een goed gevoel, een groot compliment voor het karakter van de ploeg.’

Net als Achahbar was ook Mathijsen lovend over het legioen. ‘De steun van het publiek was geweldig, zo extreem als hier heb ik het nog nooit meegemaakt. We zijn blijven knokken en hebben onszelf in de laatste minuut daarvoor beloond.’ Volgens Mathijsen reist Feyenoord volgende week met vertrouwen af naar Praag. ‘Een 1-2 nederlaag of een 2-2 gelijkspel maakt veel verschil. We zijn na vanavond nog volop in de race voor de volgende ronde.’