''De trainer heeft vertrouwen in me en dat spreekt hij ook uit''

''De trainer heeft vertrouwen in me en dat spreekt hij ook uit''

Gjavani Zechiël voelt het vertrouwen bij Feyenoord. De geboren Rotterdammer herstelde vorig seizoen van een zware knieblessure en is weer helemaal terug. Zechiël maakte aan het einde van vorig seizoen zijn rentree bij Feyenoord Onder 21 en mag zich nu bewijzen bij het eerste elftal van de Rotterdammers. Zechiël doet dat nu als centrale verdediger.

"Priske heeft me het liefst op zes of acht natuurlijk," vertelt Zechiël in gesprek met Feyenoord ONE. "Ik speel daar het liefst zelf ook. Alleen als het niet kan en ik moet centraal spelen met drie achterin, dan vind ik dat ook prima. Dan moet ik het knopje omzetten in mijn hoofd en gelijk schakelen. Vandaag ging het prima en vorige week ook. Alleen ik blijf wel een middenvelder natuurlijk. In het verleden heb ik ook centraal achterin gespeeld, bij Sparta vooral."

Zechiël was tijdens de tweede helft de aanvoerder van Feyenoord. De 20-jarige middenvelder geeft aan dat dit een trots gevoel geeft. "Ja, natuurlijk. Aanvoerder van Feyenoord maakt me trots. Nog niet in het eerste team helaas, maar ik ben supertrots daarop. De trainer heeft vertrouwen in me en dat spreekt hij ook uit naar mij. Dat wil ik uitbetalen. Ik probeer positief te zijn, of ik die aanvoerdersband om heb of niet. Ik probeer de leider te zijn en veel jongens te coachen. Dat probeer ik ook op de trainingen."

"Ik moet op mezelf blijven focussen. Hard blijven werken en mijn ding blijven doen," vervolgt de rechtspoot met een contract tot medio 2028 in De Kuip. "Dan hoop ik dat er kansen aankomen dit jaar en dat ik die met beide handen ga aanpakken." Zechiël ziet dat de voorbereiding goed uitpakt tot nu toe. "Je maakt elke dag wel stapjes, ook al zijn het hele kleine. Je ziet hele kleine verschillen. Tot op dit moment vind ik het prima gaan."

Etiënne Reijnen

Zechiël liet zich ook nadrukkelijk gelden tijdens dode spelmomenten. "Bij corners was ik druk bezig. Etiënne kwam naar me toe. Hij gaat over de corners natuurlijk. Goede band heb ik met hem. Hij vertelde dat ik die rol moest oppakken. Vorige week ging het iets minder, toen was ik niet zo scherp daarin. Dat zijn leermomenten voor mij als captain om daar scherp op te zijn. Ik probeerde het vandaag goed neer te zetten om gelijk die bal te winnen."

Lees meer over
Gjivai Zechiël
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties