Krabbendam: "Ik denk dat Gimenez zich naar een transfer aan het spelen is"

Met de gewonnen Johan Cruijff Schaal is het seizoen voor Feyenoord officieel begonnen. Toch is het op transfergebied nog altijd relatief rustig. Martijn Krabbendam zoomde in Rondje Eredivisie van Voetbal International dieper in op wat er bij de Rotterdammers nog staat te gebeuren.

Een van de posities waar Feyenoord zich wil versterken, is centraal achterin. "Daar is iets nodig, omdat Lutsharel Geertruida uit zijn contract loopt en op het laatste moment nog weggekaapt kan worden. Er is een linkervleugelverdediger nodig, omdat Hartman pas rond januari terug is. Smal is geblesseerd en van López hadden ze eigenlijk al afscheid genomen, terwijl hij nu opeens weer in de basis staat. Ze gaan daar nog iemand halen, waarschijnlijk Hugo Bueno van Wolves. Dat hopen ze deze week rond te krijgen. Het gaat om huur zonder koopoptie, want hij overbrugt gewoon het gat tot Hartman terug is. Dat hoeft dus niet zo ingewikkeld te zijn."

Lees ook

Banden met Brighton

Wat versterking van de voorhoede betreft, hoopt Feyenoord nog altijd op de komst van Facundo Buonanotte. "Hij is de favoriet. Een heel goede speler, die vorig jaar ook al 27 keer meedeed in de Premier League. Er zitten meer clubs achter hem aan, dus dan moet je maar hopen dat je interessant genoeg bent. Anders lopen er nog zat andere spelers bij Brighton, waar Feyenoord sinds de deal met Wieffer goede banden mee heeft. Ze tikten die 30 miljoen zo af en dachten: misschien kunnen we vaker zaken doen met Feyenoord." In dat kader viel ook al de naam van een andere Brighton-aanvaller, Ibrahim Osman. "Dat is een linkeraanvaller, dus dat is iets ingewikkelder. Maar dat er bij Feyenoord nog een aantal spelers bijkomt, dat is duidelijk."

Lees ook

Hancko en Atlético

Bij Feyenoord werden deze zomer ook veel uitgaande transfers verwacht, maar op dat gebied is het nog relatief stil. Atlético Madrid deed pogingen om Dávid Hancko over te nemen, maar kwam niet in de buurt van de vraagprijs van de Rotterdammers. "Je gaat Hancko toch ook niet voor 20 miljoen de deur uit doen?", snapt Krabbendam. "De speler waar Feyenoord het meest voor heeft betaald, ruim acht miljoen euro. Hij heeft zich geweldig ontwikkeld, is kampioen geworden, is international van Slowakije, is een van de beste verdedigers in Nederland, eindigt altijd in de top van alle klassementen en heeft een contract tot 2028. Dan is het toch logisch dat Te Kloese tegen Atlético zegt: doe eens even normaal. Als het bedrag goed is, zal Feyenoord absoluut gaan luisteren. Maar niet naar dit soort biedingen."

Lees ook

Gimenez solliciteert naar transfer

Iets dichterbij is vermoedelijk een vertrek van Santiago Gimenez, die in de Johan Cruijff Schaal geweldig speelde. "Ik denk dat hij zich naar een transfer aan het spelen is. Dit was weer de Gimenez die we kennen uit zijn goede periode. Feyenoord heeft met Ayase Ueda voorgesorteerd op zijn vertrek en nu ook Julián Carranza gehaald. Drie spitsen is in principe te veel. Feyenoord hield al rekening met een vertrek en hijzelf misschien ook. Dat merk je ook aan spelers, dat ze gas geven en hopen dat er een nieuwe club komt. Maar als hij blijft en hij kan elke week opbrengen wat hij tegen PSV liet zien, is dat voor Feyenoord natuurlijk ook geen probleem."

Lees ook

Verhuur Zechiël en Milambo?

Twee andere uitblinkers tegen PSV waren jongelingen Gjivai Zechiël en Antoni Milambo. De middenvelders oogstten veel lof, maar Krabbendam tempert de verwachtingen. "Het is leuk, maar je moet er niet op rekenen dit seizoen. Zechiël is vorig jaar geblesseerd geweest en kwam onder Slot niet aan de beurt. Die hoort nu bij Heerenveen te spelen om ritme op te doen en te wennen aan de Eredivisie. Straks komt Timber weer terug en dan zien we hem niet meer. Hij deed het goed; Milambo ook en maakte een goede goal. Dat is positief, ook voor de jeugdopleiding van Feyenoord. Maar voor hun ontwikkeling moeten ze dit eigenlijk elke week hebben", vindt de clubwatcher.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen