Ochtendjournaal: Schelden, tieren; het is iets uit het verleden

Ochtendjournaal: Schelden, tieren; het is iets uit het verleden

Feyenoord begon een belangrijke week zaterdag met een 2-4 overwinning op Excelsior. Toch ging het bepaald niet makkelijk in Kralingen, waar fouten werden gemaakt en grote kansen werden gemist. Daarbij viel het Algemeen Dagblad op dat er geen harde woorden vielen aan de kant van de bezoekers.

Quilindschy Hartman richtte zich bij de moeilijke terugspeelbal die de 2-3 inleidde even tot Mats Wieffer. Maar elkaar streng toespreken gebeurde verder weinig. "Het was gedrag dat bij Feyenoord maar weinig valt waar te nemen: boze blikken en woorden in de verwijtende sfeer. Allereerst omdat er bij de landskampioen al geruime tijd meer goed dan fout gaat. Maar ook omdat er een opvallende verandering heeft plaatsgevonden in en rond De Kuip. Schelden, tieren, het dichtsmijten van deuren, rondvliegende bekers in de kleedkamer. Het is iets uit het verleden."

"Neem de reactie na de bal die Igor Paixão gaf tegen Excelsior", noemt de krant als voorbeeld. "De Braziliaan gaf op eigen helft een bal breed in de voeten van Lazaros Lamprou. Een paar seconden later schoot Troy Parrott de 1-1 binnen. Op het veld struikelden de spelers van Feyenoord bijna over elkaar om Paixão openlijk te steunen."

Hattrick Gimenez
Bij De Telegraaf ging alle aandacht uit naar Santiago Gimenez. De spits miste wat kansen, maar het ging vooral over de drie die hij er wel in schoot. Daarmee staat hij nu op 16 treffers, waarmee hij weer klom op de Europese topscorerslijst. Alleen Harry Kane van Bayern München maakte er meer (18), terwijl Gimenez wel doelpuntenmakers Serhou Guirassy (VfB Stuttgart, 15), Erling Haaland (Manchester City, 14) en Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain, 14) achter zich laat.

"Scoort hij nog een paar keer in de Champions League, om te beginnen tegen Atlético, dan kan zijn marktwaarde verder stijgen", concludeerde de krant. Transfermarkt.nl schat zijn waarde momenteel in op 40 miljoen euro. "Die som zal dan ook betaald worden, mede omdat Gimenez van al die spitsen die 'hot' zijn in Europa de jongste is. Hij is pas 22 jaar, staat feitelijk pas sinds januari dit jaar in de spits en is daarom in de iets minder hoog aangeschreven Nederlandse competitie voor alle buitenlandse scouts en technisch directeuren toch een sensatie."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties