Priske: ''Ik luister niet naar geruchten, ik luister naar de jongens''

Priske: ''Ik luister niet naar geruchten, ik luister naar de jongens''

Brian Priske kijkt enorm uit naar het trainingskamp van Feyenoord in Oostenrijk. De nieuwe trainer van de Rotterdammers krijgt daar alle ruimte om onder perfecte omstandigheden zijn nieuwe systeem te implementeren. Priske focust zich vooral op de spelers die hij tot zijn beschikking heeft en maakt zich niet druk over eventuele uitgaande transfers.

Priske krijgt de meeste transfergeruchten die rondgaan op het internet ook niet mee. "Het goede aan mij is dat ik de pers niet lees," vertelt de Deen in gesprek met de Volkskrant. "Ik luister niet naar geruchten, ik luister naar de jongens. Het is mijn taak om het beste uit deze groep te krijgen."

De vergelijkingen met trainer Arne Slot die nog steeds gemaakt worden, laat Priske ook links liggen. "Ik heb het grootste respect voor hem, voor wat hij hier heeft gedaan. Ik bedank hem ervoor, het is in sommige aspecten makkelijker voor mij, omdat het fundament erg sterk is. Niet alleen door Arne zijn werk, maar ook door de medische- en performance staf die hier is. Ik zie het niet als een grotere druk, ik verwacht dat Feyenoord het altijd goed doet. Het maakt voor mijn aanpak niet uit, ik mix mijn filosofie met die van de club. Kan verder alleen maar mijn uiterste best doen."

Wingbacks moeten nog meer opkomen

Al zijn tijd gaat momenteel uit naar zijn favoriete speelstijl te implementeren, met twee nummer tienen achter de spits en wingbacks die veelvoudig de aanvallers ondersteunen. "Ik houd van dit systeem omdat je goede aanvallende spelers dichter bij het doel komen dan als ze aan de zijkant staan. Je zag tegen Cercle dat Stengs en Paixão dominant waren, veel kansen creëerden. De wingbacks moeten nog meer opkomen, ik wil nog meer intensiteit, nog meer passes naar voren. Maar we zetten goede stappen."

Lees meer over
Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties