Spaanse krant neemt Hancko op in 'Revelatie-elftal' van het EK

Spaanse krant neemt Hancko op in 'Revelatie-elftal' van het EK

Dat Dávid Hancko een geweldige verdediger is, weten we in Nederland al een tijdje. Toch was dit EK voor veel buitenlandse voetballiefhebbers pas de eerste kennismaking met de 26-jarige Feyenoorder. Ook bij Slowakije maakte hij veel indruk, onder meer op het Spaanse Marca. Deze nam Hancko op in het 'Relevatie-elftal' van het EK 2024.

"Na de geruchten over een mogelijke overstap naar Atlético Madrid, waren veel ogen gericht op Dávid Hancko", zo begon de krant zijn toelichting. "Hij zette met Slowakije een opvallende prestatie neer door in de achtste finales bijna Engeland uit te schakelen."

Daarbij viel op hoe Hancko zich uitstekend staande hield tegen grote namen. "Bij Feyenoord is hij gewend om als centrale verdediger te spelen, maar hij had geen moeite om als linksback tegen vleugelspelers als Jeremy Doku of Bukayo Saka te staan. Zijn defensieve kwaliteiten zijn uitstekend. Maar bovenal is hij een 'krijger'", aldus de Spaanse krant.

In het 'Revelatie-elftal' nam Marca spelers op die vooraf nog niet bij het grote publiek bekend waren, maar die dit toernooi wel positief verrasten. Naast Hancko was er bijvoorbeeld ook plek voor Oranje-spelers Bart Verbruggen en Tijjani Reijnders.

Hancko naar Atlético?

Of zijn sterke EK Hancko een transfer oplevert, zal in de komende periode blijken. Zoals genoemd is er concrete belangstelling van Atlético Madrid. De Slowaak zelf staat open voor een overstap, maar gaf tegelijk aan er geen moeite mee te hebben om langer bij Feyenoord te blijven. De vraag is vooral of een club aan de vraagprijs van minimaal 35 miljoen euro wil voldoen.

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties