MATCHDAY! Feyenoord treft vandaag de voormalige club van Ueda

MATCHDAY! Feyenoord treft vandaag de voormalige club van Ueda

Het is weer matchday voor Feyenoord! De ploeg van trainer Brian Priske oefent zaterdagmiddag tegen Cercle Brugge. De Rotterdammers trappen om 13:00 uur op Varkenoord af voor het duel dat volledig is uitverkocht. Supporters kunnen via Feyenoord ONE de verrichtingen live volgen.

Het is voor Feyenoord alweer de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tegen FC Dordrecht (0-4) en KRC Genk (3-1) werd er gewonnen door de Rotterdammers. Feyenoord moet het tegen de voormalige club van Ayase Ueda dit keer wel doen zonder Quinten Timber. De middenvelder kampt met een blessure aan zijn voet.

Daarnaast kunnen aanwinsten Gijs Smal en Julián Carranza ook nog geen minuten maken. De verdediger die transfervrij overkwam kampt met een kuitblessure. De Argentijnse spits heeft een bovenbeenblessure opgelopen. Feyenoord kan eind van de maand een update geven wanneer de twee weer kunnen aansluiten. Het is op dit moment nog niet duidelijk of het duel om de Johan Cruijff Schaal in gevaar is.

Ondanks enkele blessuregevallen wordt de groep van Feyenoord wel steeds groter. Priske kan op de trainingen weer beschikken over een groot deel van de internationals. David Hancko, Santiago Gimenez, en Gernot Trauner keerden donderdagmiddag weer terug op het trainingscomplex. Ondrej Lingr, Marcos López, en Luka Ivanušec trainen sinds dinsdag weer mee.

Cercle Brugge voormalige club van Ayase Ueda

Feyenoord treft zaterdagmiddag de club waar Ayase Ueda zijn eerste stappen zette in Europa. De Belgen namen de Japanse spits voor een bedrag van 1,3 miljoen over van Kashima Antlers in de zomer van 2022. In een jaar tijd groeide Ueda uit tot een sensatie in de Belgische Pro League.

Na achttien doelpunten en een assist had Ueda de clubs voor het uitkiezen. Uiteindelijk wist Feyenoord voor een bedrag van acht miljoen euro een akkoord te bereiken met Cercle Brugge. Het is tot op de dag van vandaag nog altijd de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis. Het eerste seizoen bij Feyenoord verliep moeizaam voor Ueda, maar er is nog altijd veel vertrouwen in zijn kwaliteiten.

Afgaande op de marktwaardes van de selecties is Feyenoord de grote favoriet. De selectie van Cercle Brugge wordt geschat op een bedrag van 60 miljoen euro, terwijl die van Feyenoord op 304 miljoen euro wordt ingeschat. Al zegt dat niet altijd heel veel, en helemaal niet tijdens een voorbereiding. Cercle Brugge wist vorige week AS Monaco op een gelijkspel te houden en won daarvoor met 2-3 van AEK Larnaca.

MATCHDAY! Feyenoord treft vandaag de voormalige club van Ueda
Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties