Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Nieuwkoop vervangt Trauner

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Nieuwkoop vervangt Trauner

Feyenoord hervat zaterdagavond de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. De Rotterdammers hebben sinds 2018 geen doelpunt meer weten te scoren tegen de Arnhemmers. Robin van Persie was de laatste Feyenoorder die in De Kuip tegen Vitesse het net wist te vinden. Voor de stadionclub is het zaak om daar dit weekend verandering in te brengen.

Trainer Arne Slot heeft min of meer al de opstelling van Feyenoord bekendgemaakt. Het is zeker dat Gernot Trauner en Luka Ivanušec niet fit genoeg zijn om tegen Vitesse minuten te maken. De verdediger en aanvaller behoren niet tot de wedstrijdselectie. Daarentegen bevestigde de trainer dat Santiago Gimenez en Justin Bijlow op een basisplaats kunnen rekenen.

''Santiago weet dat hij tegen Heerenveen niet zijn beste wedstrijd heeft gehad. Dus hij zegt nu ook tegen iedereen dat hij zich veel beter voelt dan de vorige keer', lachte Slot als hij een vraag krijgt over hoe hij ervoor staat met het oog op zijn jetlag. ''Maar die indruk maakt hij ook op het trainingsveld. Dus normaal gesproken speelt hij. Voor Ueda geldt hetzelfde. Maar hij ging wel de andere kant op en dat schijnt dan een betere jetlag te zijn dan wanneer je van het Westen naar het Oosten vliegt.''

''Gernot is niet goed door de piekbelastingen gekomen en is er nog niet bij. Hij heeft geen zware blessure, maar het luistert bij hem heel nauw. We moeten dat echt goed afstemmen'', vertelt Slot over de ervaren verdediger. De trainer had gehoopt dat Ivanusec er wel weer bij zou zijn. ''Dat gaat wel goed, hij zit er dicht tegenaan, maar Vitesse komt nog te vroeg.'' De Kroaat kampt met een enkelblessure.

Bart Nieuwkoop gaat tegen Vitesse starten. De rechtsback vervangt de geblesseerde Trauner. Lutsharel Geertruida wordt weer als centrale verdediger gebruikt. David Hancko en Quilindschy Hartman maken de achterhoede van Feyenoord compleet. Het middenveld zal bestaan uit Mats Wieffer, Quinten Timber en Calvin Stengs. De buitenspelers zijn naar verwachting Igor Paixão en Yankuba Minteh. De Braziliaan en Gambiaan hadden geen interlandverplichtingen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Timber; Minteh, Gimenez, Paixão.

Vermoedelijke opstelling Vitesse
Room; Arcus, Oroz, Isimat-Mirin, Hendriks; Meulensteen, Van Ginkel, Kozlowski; Manhoef, Persson, De Regt.

Lees meer over
Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties